's website

2010 - Zwitserland (Haute Nendaz)

23 oktober - 30 oktober 2010

"Een sportief weekje Zwitserland..."

Het is Herfstvakantie en samen met Carolien ga ik naar het vakantiehuisje van haar ouders in Zwitserland, Wallis, Haute Nendaz. We nemen onze klettersteigsetjes mee, want dat kun je daar in de bergen goed doen. Het is een schitterend appartement met genoeg luxe, een sauna, openhaard en een geweldig uitzicht.

Aletsch Klettersteig

We hebben al een paar klettersteigs gemaakt, wanneer we beginnen aan de Aletsch klettersteig, vlakbij de Aletschgletsjer. Het is een rondje om het Gibidumstuwmeer en begint op een hoogte van 1.436 meter. Dat merken we goed, want de sneeuwmuur naast ons wordt steeds hoger en hoger (waren we toch het beginpunt voorbij gereden...). Ook bij het meer ligt een laagje sneeuw en ijs. Eigenlijk is de route nog gesloten, maar we gaan kijken hoever we komen, mocht het onverantwoord zijn, dan gaan we terug. Maar egenlijk is het goed te doen, er ligt wel een laagje sneeuw, maar we kunnen de route goed volgen. En het uitzicht is schitterend, juist door de sneeuw en ijs. Het melkachtiggroene water maakt het sprookachtige sfeertje compleet. Doordat we de enige mensen zijn, maakt het ook weer extra spannend! Na een overvloed aan richels, ijzeren pinnen en nietjes, houten balken en vele bochten komen we aan bij een grote hangbrug, 86 meter lang over het stuwmeer. Wat een enorm gevarieerde klettersteig is dit, aan de overkant is nog een tyrolienne, maar die slaan we over, omdat we niet goed weten hoe we allebei aan de overkant kunnen komen zonder hulp. We zijn de hele dag bezig geweest met deze tocht, hebben natuurlijk ook genoeg plaatjes geschoten en hebben er enorm van genoten.

zwitserland botswana botswana botswana
zwitserland botswana botswana botswana

Ook hebben we deze week flink wat gehiked in de natuur met de rugzak op de rug en daarin de brander met een heerlijk blik soep mee. Jammer genoeg ben ik erg verkouden geworden en heb ik erg veel last van mijn oren. doordat we steeds omhoog, omlaag en andersom gaan en mijn oren hun druk niet kwijt kunnen doet het me aardig zeer. Tijdens de tochten zoeken we ook steeds naar wat geocaches en daar hebben we er ook weer een aantal van gevonden. Al met al een zeer sportief, gezellig en te gekke week...