's website

2011 - Frankrijk & Italië

6 augustus - 20 augustus 2011

"Via via..."

Joehoe! We gaan weer naar de bergen! We gaan naar de bergen en nemen mee: onze klettersteigsets! Met de auto vertrekken we naar Frankrijk. frankrijk, anjafrankrijk, markDaar kamperen we een aantal dagen in de Alpen en zijn we actief bezig. We bezoeken een paar schitterende ferrata's. Eentje loopt langs de Gorges de la Durance, schitterend! We moeten meerdere keren het water oversteken via verschillende "bruggetjes" van touw. De Via Ferrata de la Grande Fistoire is tot nu toe de mooiste ferrata die we tot nu toe hebben gedaan. Voordat we er aan beginnen moeten we langs het kantoortje om daar een katrol te huren en krijgen we uitleg hoe we dat moeten bevestigen op een lijn. Dit gaat erg makkelijk, maar helemaal begrijpen doen we het nog niet helemaal. Moeten we dit bovenin zelf gaan bevestigen? Na een flinke klim lang de rotswand met onderweg wat ladders en nietjes komen we al aardig op de top aan. Vanaf daar moeten we ons idd zelf bevestigen en langs een lijn al zweven boven een afgrond van een paar honderd meter glijden we een stuk naar beneden (Tyrolienne). Wauw, wat schitterend!!! En daar hebben we er dus drie! van. Helemaal super! Beneden leerde je hoe je moest remmen (jezelf zo wijd mogelijk maken, dus benen en armen spreiden), maar door alle adrenaline vergeet ik te remmen. Het is erg warm deze tocht, we komen verhit weer beneden, maar dit was een ultieme tocht! Wauw.

frankrijk frankrijk, anja frankrijk frankrijk

Ook frankrijkhebben we nog geraft op de Le Gyr (Parc National des Ecrins). We hebben speciaal gevraagd om een ruig stuk, nou, die hebben we gekregen. Het water is ijskoud, omdat we aardig dicht bij de smeltende gletsjer zitten, dus we willen er niet invallen.

Op Lac de Serre Ponçon hebben we nog een middagje gezeild, maar er staat weinig wind en het wordt meer een dagje luieren, zwemmen en zonnen.

De tweede week rijden we naar Italië, waar we Michiel en Carolien ontmoeten. Samen beklimmen we ook nog twee Via Ferrata's en gaan we canyoningen. Samen met onze gids en fotograaf Dario Ferro lopen, klimmen, klauteren, zwemmen, glijden, abseilen en springen we de canyon Torrent de Chalamy (Verrés) af en ondertussen legt hij veel uit over de gevaren van het canyoningen. Wat een geweldige man. Na de tocht van een halve dag gaan we nog ergens heerlijk lunchen, erg gezellig!

frankrijk, mark holsheimer frankrijk frankrijk frankrijk

Ook hebben we nog een 3-landenritje door Italië, Zwitserland en Frankrijk gemaakt in onze cabrio. Ondertussen hebben Carolien en ik natuurlijk nog gezocht naar wat geocaches en nog gevonden ook... Op de grens van Italië-Zwitserland heb ik een travelbug achtergelaten. Wat een schitterende, actieve vakantie hebben we gehad!