's website

2013 - Estland (Tallinn)

19 oktober - 22 oktober 2013

"Een paar eeuwen terug in de tijd..."

We vinden estlandhet leuk om op plekken te komen waar de standaard toerist niet zo snel komt, dus gaan we voor een aantal dagen naar Estland. We vliegen op Tallinn, de hoofdstad van Estland. Een stad waar het middeleeuwse karakter goed bewaard is gebleven door zijn nauwe kasseienstraatjes. Het middeleeuwse stadscentrum staat zelfs in zijn geheel op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ook de middeleeuwse versterkingen van Tallinn zijn goed bewaard geblevestlanden, met 2 km stadsmuren en de helft van de 46 torens in goede staat.

We hebben een auto gehuurd en rijden door het binnenland om daar het Sovjetverleden te ontdekken. Tot de bevrijding in 1991 stond Estland onder Sovjetbewind. Overal zien wij leegstaande huizen, deze waren van Russen die vanaf 1991 weer naar Rusland zijn verhuisd. Het land heeft te weinig geld om de ondertussen al aardig vervallen huizen af te breken.estland, mark anja

Ook zijn we in de vele bossen van het Lahemaa NP op zoek geweest naar elanden, wolven, beren en lynxen, maar helaas, we zijn niets tegengekomen.

Nog een aantal foto's van Estland...
estland estland estland estland