's website

2013 - Slovenië

27 juli - 10 augustus 2013

"Haarspelden, haarspelden en nog meer haarspelden..."

Zeven oostenrijk, mark holsheimer, anja dijkstra, motorrijden landen in twee weken rondreizen met de motoren, dat is ons doel van deze vakantie. Onze trip begint natuurlijk in Nederland, de motoren compleet bepakt en bezakt en daar gaan we... Om de twee uren tanken en de benen even strekken en wat drinken, het is warm in Nederland, eindelijk is het zomer, maar voor een dagje snelweg is het al snel te warm. In Zuid-Duitsland zoeken we verkoeling bij de Bodensee.oostenrijk, mark, anja, motor Vanaf dat punt rijden we via binnen- door- weggetjes door Zwitserland en Liechtenstein en steeds verder de Alpen binnen. In Oostenrijk zoeken we onze wintersportplaatsen op, zoals Ischgl, See, Sölden, Kaltenbach, Königsleiten en Kaprun, via schitterende bergpassen vol met haarspelden. In Italië rijden we over een bergpas van wel meer dan 100 haarspeldbochten, de Stelviopas. Wow, wat schitterend!

In oostenrijk, mark, zelen Oostenrijk verblijven we nog een paar keer bij twee meren, de Achensee en Millstättersee, waar we met een zeilboot hebben gehuurd en ons op twee banden achter een motorboot aan laten trekken, lachen joh! We zoeken in het dal steeds water op om af te kunnen koelen, tsjonge, wat een warme zomer, elke dag komt de temperatuur boven de 30 graden.

oostenrijk, ringo, mark, anjaVanuit Oos- tenrijk rijden we Slovenië binnen, onze TomTom geeft geen route meer aan en we hebben ouderwets een kaart gekocht om zo onze weg vinden. We rijden in het NP Triglavski en vinden het hier geweldig. Een schitterende natuur, gezellige camping en vriendelijke mensen, we verblijven hier 5 nachten.

In Slovenië hebben we gekajakt en ben ik van een berg gesprongen als paraglider. Wat een supergave belevenis. Je voelt je zo vrij als een vogel en je hebt totaal niet het gevoel dat je zo hoog zit. De landing was perfect, een zeer zachte landing.

Voor de terugweg hebben we twee dagen gerekend, 1400 km snelweg.

Meer foto's...