's website

2014 - Groot-Brittanniƫ (Londen)

18 april - 22 april 2014

"Mind the gap..."

Voor vier dagen zijn we naar Londen geweest. Londen, wat een gigantisch grote stad, zowel boven als onder de grond is het er erg druk. We zijn natuurlijk alle bekende bezienswaardigheden af geweest, zoals de Big Ben, The Tower Bridge, Londen Eye, Buckingham Palace, enz. Vooral het Trafalgar Square vinden we erg gezellig met alle mime-spelers en andere artiesten die hun kunsten laten zien. Ook zijn we nog het National Gallery in geweest (we zijn geen meseumgangers, maar doordat het entree gratis was, konden we toch even een kijkje nemen).

Op de dag dat we naar het Buckingham Palace gaan, staat ons een verrassing te wachten. We vonden het er al aardig druk, maar later horen we dat Queen Elizabeth II jarig is (88 jaar en nog steeds op de troon, hoop dat ik eerder met pensioen mag) en ter ere van haar verjaardag worden er saluutschoten afgevuurd door oude kanonnen. Een leuk verjaardagskadootje...

Verder hebben we natuurlijk in een aantal echte Britse Pubs gezeten, heb ook een donker biertje (Guiness) geproefd, maar dat is toch niet helemaal mijn bier. We gingen telkens in Londen-City uit eten en het valt ons op dat er voornamelijk hamburgers met chips op het menu staat (ook al is het lunchtijd). De gehele dag door warm eten, bah! Waar we wel heerlijk hebben gegeten was bij het Hard Rock Cafe, vlakbij Hyde Park Corner. Heerlijk eten, geweldige muziek en smakelijke cocktails! Een aanrader!

londen londen london london
londen londen london london

Na een taxirit 'aan de verkeerde kant' te hebben meegemaakt, ons wegwijs te hebben gemaakt in de overvolle Underground en zelfs een keertje zwart te hebben gereden in de DLR (Docklands Light Rails) moesten we toch wel vooral wennen aan het uitkijken voor het oversteken. Gelukkig staat er meestal voor een oversteekplaats: LOOK RIGHT -> en konden we elkaar tijdig tegenhouden, anders was het vast wel eens een keer misgegaan. Levensgevaarlijk..

Al met al was het een heerlijk lang weekendje weg, het is maar een uurtje vliegen, maar juist door het links rijden, de British Pound, de dubbeldekkers, de aparte taxi's en de metro had je het gevoel verder weg te zijn...